duminică , iulie 14 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Parodontologie Brasov

Parodontologie Brasov

Ce trebuie sa stim despre parodontologie Brasov

Cand vine vorba despre parodontologie Brasov, trebuie sa stiti ce este parodontologia. Ei bine, parodontologia sau parodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa de structurile de sustinere situate in jurul dintilor, cunoscute in mod colectiv sub numele de parodontiu.

Termenul de parodontie este derivat din cuvintele grecesti „peri” care inseamna in jur si „odons” care inseamna dinte. Un medic parodont este un specialist care se ocupa de bolile si tratamentul oricareia dintre aceste structuri de sustinere.

Diferenta dintre un dentist si un expert in parodontologie Brasov

Un stomatolog general sau de familie se concentreaza pe tratamente preventive si de restaurare. De exemplu, daca aveti nevoie de o curatare dentara de rutina, mergeti la medicul dentist. De asemenea, un dentist umple cavitatile si plaseaza restaurari precum coroane dentare sau punti dentare.

Un medic parodont este un specialist in gingii. Acestea se concentreaza pe tratarea afectiunilor care afecteaza tesuturile care va sustin dintii (cum ar fi gingiile si osul maxilarului).

Un medic parodont poate efectua o gama larga de tratamente parodontale, inclusiv intretinerea parodontala, detartrajul si planarea radiculara si mai multe tipuri de chirurgie parodontala
Ce este intretinerea parodontala?

Cand vine vorba despre intretinere parodontala, este evident faptul ca aceasta este efectuata de catre medicul specialist in parodontologie Brasov. Este o procedura care se refera la un tip de curatare a dintilor.

Este similara cu o curatare obisnuita la cabinetul dentistului. Dar, pe langa curatarea dintilor, parodontismul sau igienistul va verifica sanatatea gingiilor si masoara buzunarele din jurul dintilor. Cand pierdeti osul din jurul dintilor, buzunarele devin mai adanci.

Multi oameni care au nevoie de intretinere parodontala ar trebui sa faca aceste curatari la fiecare trei pana la patru luni. Medicul parodontist va poate recomanda un program de curatare potrivit pentru dvs.

Chirurgie parodontala

Un medic expert in parodontologie Brasov, efectueaza in mod obisnuit interventii chirurgicale pe gingii. Exista mai multe tipuri diferite de tratamente chirurgicale parodontale, inclusiv urmatoarele:

1. Chirurgie cu lambou gingival

Denumita si chirurgie de reducere a buzunarului , aceasta procedura trateaza parodontita moderata pana la severa (boala gingiilor). In timpul acestei proceduri, parodontologul face incizii si indeparteaza usor gingiile de dinti.

Parodontologie BrasovAcest lucru le permite parodontistilor sa vada infectia care se afla adanc sub linia gingiilor. Dupa ce va curata temeinic radacinile dintilor, parodontist va repozitioneaza tesutul gingival si il cusa la loc.

2. Grefe de gingie

Aceasta procedura trateaza recesiunea gingiilor. Persoanele cu recesiune gingivala nu au suficient tesut gingival sanatos in jurul dintilor. In timpul unei proceduri de grefa a gingiilor, parodontistul adauga tesut in zona in care gingiile sunt subtiri.

Grefa ar putea proveni de la cerul gurii sau parodontismul ar putea cumpara materialul de altoit de la o banca de oase si tesuturi autorizata.

3. Extractii dentare

Parodontistii efectueaza extractii in mod obisnuit atunci cand dintii sunt greu de indepartat, in special cei care s-au rupt la linia gingiei.

4. Grefe osoase dentare

Infectia parodontala poate eroda osul care sustine dintii dumneavoastra. Cand se intampla acest lucru, parodontologul poate plasa o grefa osoasa pentru a regenera osul in acea zona.

Parodontistii cumpara adesea materialul de grefare osoasa dintr-o banca de oase si tesuturi. Dar parodontologul dumneavoastra ar putea folosi o parte din propriul os din alta zona a gurii.

5. Alungirea coroanei chirurgicale

Uneori, cand un dinte se rupe langa linia gingiei, nu exista suficient spatiu pentru a plasa o coroana dentara. Cand se intampla acest lucru, medicul parodontolog poate indeparta cativa milimetri de gingie si tesut osos din jurul acelui dinte, astfel incat coroana sa se potriveasca corect.

6. Liftingul zambetului

Unii oameni au tesut gingival in exces care le acopera o parte din dinti atunci cand zambesc. Persoanele care doresc sa-si imbunatateasca aspectul zambetului pot avea un zambet ridicat.

In timpul acestei proceduri, medicul specialist in parodontologie Brasov, indeparteaza gingia. In majoritatea cazurilor, indeparteaza si o cantitate mica de os din jurul dintilor afectati.

Parodontistul poate efectua un lifting pentru zambet, ca o procedura de sine statatoare sau o poate recomanda in combinatie cu fatete.

Concluzie

Gingiile sanatoase sunt cel putin la fel de importante ca si dintii sanatosi. Expertii in parodontologie Brasov sunt medici dentisti care ingrijesc gingiile si alte tesuturi din jurul dintilor. Ar putea fi infricosator daca medicul dentist va trimite la un parodontist, mai ales daca nu ati fost niciodata la unul.

Dar daca aveti o boala a gingiilor, un parodontist are cunostintele, pregatirea si experienta pentru a trata problema si va ajuta sa va mentineti o sanatate orala buna.

Check Also

Operatie Strabism

Operatie Strabism

Totul de la aparitie la operatie strabism Exista persoane care au ochii incrucisati si care …