duminică , iulie 14 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

De ce as opta pentru gletuire pereti si tavane Brasov?

In momentul in care va ganditi sa renovati locuinta, nu puteti sa nu luati in considerare ideea de a opta pentru gletuire pereti si tavane Brasov. Gletuirea peretilor va aduce o multime de beneficii peretilor si tavanului. Aflati in continuare mai multe detalii despre aceasta procedura. Veti intelege cat de importanta este gletuirea pentru peretii si tavanele casei dvs.

Despre gletuire pereti si tavane Brasov

Tencuiala a fost odata cea mai comuna si populara forma de finisare a peretilor interiori. Este posibil sa fi vazut o usoara schimbare in avere de cand placile de gips-carton presate cunoscute sub numele de rigips au devenit disponibile pe scara larga.

Gletuire Pereti Si Tavane BrasovAre originea la mijlocul secolului al XVII-lea, asa ca s-ar putea sa va ganditi la tencuiala ca la un finisaj de perete care se gaseste doar in casele istorice sau vechi. Cu toate acestea, acest material stravechi ofera inca o serie de beneficii in aplicatiile moderne. Peste tencuiala se pot aplica unul sau doua straturi de glet care poate fi folosit pentru a va decora si stiliza casele in stiluri variate.

Avantajele gletuirii

Exista multe avantaje asociate cu utilizarea gletuire pereti si tavane Brasov pentru remodelarea casei dvs. Iata in continuare cateva exemple concrete:

1. Estetica si stilizare

Spatiul de locuit al casei dvs. frumoase are nevoie de ceva mai mult decat pereti netezi si drepti. Gletuirea adauga un sentiment de plinatate, accentuand astfel aspectul sanatos al casei dvs. Daca scopul dvs. este sa insufle senzatia de „Wow!” luati in considerare sa folositi placi de rigips pentru a avea peretii si tavanul drept.

Apoi, puteti aplica unul sau doua straturi de glet atat peste pereti cat si peste tavan, inainte de a aplica vopseaua lavabila.

2. Durabilitate

Gletuirea nu numai ca confera eleganta si frumusete peretilor, dar sporeste si durabilitatea. Daca este amestecat si aplicat corespunzator, un strat de glet creeaza un finisaj mai puternic si mai durabil decat gips-cartonul.

Peretii devin mai puternici datorita reactiei chimice care are loc atunci cand apa iese din amestecul de ipsos. Tencuiala gletuita este mai rezistenta la lovituri in majoritatea cazurilor.

3. Aplicare usoara

Unul dintre avantajele folosirii gletului este procedura de aplicare. Este destul de usor si convenabil de aplicat, deoarece nu genereaza niciun fel de praf, cu exceptia unei cantitati mici eliberate atunci cand apa este adaugata pentru prima data peste pulbere in recipientul in care se creaza amestecul.

In plus, in majoritatea cazurilor gletuirea nu necesita nici un fel de slefuire si un perete poate fi gletuit intr-un interval de timp mai scurt. De asemenea, nu necesita slefuire si, daca sunt utilizate mai multe straturi, acestea sunt de obicei aplicate inainte ca stratul inferior sa fie complet uscat. Un perete gletuit dureaza mai putin timp pentru a se finisa si produce mai putina mizerie.

Unde poate fi aplicat gletul?

Cand vine vorba despre gletuire pereti si tavane Brasov, aceasta procedura poate fi aplicata in diverse situatii. De exemplu, pot fi gletuiti peretii din spatiile de birouri de lux care necesita un impact arhitectural.

Spatiile comerciale, restaurantele, magazinele, buticurile si alte cladiri ale diverselor firme sunt doar cateva dintre mediile care solicita un standard mai inalt de calitate cand vine vorba despre detalii interioare. Si in astfel de cladiri se aplica de asemenea gletuirea.

In locuintele oamenilor dar si in diverse alte cladiri pot fi de asemenea gletuiti atat peretii cat si tavanele. Deci, daca doriti sa va renovati locuinta, sa nu uitati sa optati pentru gletuirea peretilor si a tavanelor.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

De ce sunt recomandate usile si ferestrele termopane Salamander Brasov? Specialistii recomanda alegerea usilor si …