Pizza Brasov
Veti putea servi o Pizza Brasov excelenta daca veti alege localul potirvit. Acesta va va pune la dispozitie cele mai gustoase produse. Ar fi bine sa stiti ca pizza este foarte aptreciata. Acest fel de mancare este recunoscut pentru gustul sau unic. Unele tari il considera a fi fast food. Cu toate acestea, in Italia, pizza este un fel de mancare foarte apreciat. In aceasta tara veti putea gasi o pizza autentica delicioasa. Aici se respecta cu strictete reteta autentica.
Pizza pe care o stim azi a aparut in secolul XVI. Nuemle de pizza insa are o origine medievala. Acest preparat era apreciat in aceasta perioada. Ea reprezenta de obicei o paine cu diverse toppinguri. Acest fel de mancare era consumat chiar si in Grecia, dar si in India.
Pizza Brasov
Se spune ca precurosoarea pizzei ar fi focaccia. Imediat dupa descoperirea Americii, au fost aduse in Europa rosiile. Acestea au fost folosite de catre zonele mai sarace din italia in combinatie cu painea condimentata. Pizza a fost adoptata mai greu in Italia. In timp ce a crescut diversitatea toppingurilor, pizza a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata.
Prima reteta de pizza se spune ca ar fi fost cea folosita in realizarea pizzei Margherita. Fiind populara si prezenta pe toate meniurile de Pizza Brasov. Culorile caracteristice ale acestei pizze sunt rosul, albul si verdele. Culoarea rosu este cea caracteristica rosiilor, albul vine de la mozzarella, iar verdele de la busuioc. Se spune despre aceasta pizza ca a fost foarte apreciata de regina Margherita. De aici a primit si numele acesta foarte cunoscut.
Pizza Brasov
O alta pizza destul de veche este Marinara. Aceasta era realizata de sotiile marinarilor italieni care se intorceau acasa. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a trecut de granitele Italiei. Ea a ajuns sa fie apreciata in multe parti ale lumii. In America este considerata a fi fast food. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, ea a inceput sa se diversifice destul de mult. Retetele s-au schimbat, pizza ajungand sa fie un preparat apreciat pe plan mondial. In ziua de azi, retetele sunt variate in functie de gusturile unice ale fiecaruia.