luni , iulie 4 2022
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Sanitare

Proiectare Instalatii Sanitare

Ce conducte sunt prezente intr-o proiectare instalatii sanitare?

Atunci cand este efectuata o proiectare instalatii sanitare, sunt stabilite tipurile de tevi si conducte necesare. Practic nu poate fi efectuata o instalatie sanitara a locuintei fara a exista un proiect care sa includa elementele necesare.

Elementele necesare sunt in primul rand conductele si tevile, dar exista si altele precum racordurile si fitingurile. Acest articol va aduce la cunostinta informatii cu privire la tevile si conductele care fac parte dintr-o instalatie sanitara.

Cititi cu atentie pentru a afla ce variante aveti cand vine vorba despre alegerea acestora. Puteti sa descoperiti avantaje ale fiecarui tip de tevi si conducte. Articolul are informatii deosebit de valoroase pentru dvs., mai ales daca doar acum va construiti locuinta visurilor.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa discutam despre tevi si conducte necesare pentru instalatia sanitara.

Conducte prezente intr-o proiectare instalatii sanitare

In momentul in care discutam despre instalatia sanitara a unei locuinte, mentionam doua tipuri de conducte. Este vorba despre conductele de aprovizionare si de conductele de evacuare.

Proiectare Instalatii SanitareAcestea pot fi fabricate din diverse materiale. Exista astfel conducte din polipropilena (conducte PPR), conducte multistrat (PEXAL), conducte din plastic si conducte din cupru. Fiecare categorie de conducte mentionata anterior are avantajele si dezavantajele sale. Vom discuta in continuare putin despre fiecare in parte.

Conductele PPR

Cand vine vorba despre o proiectare instalatii sanitare, proiectul include in majoritatea cazurilor conducte din polipropilena. Aceste conducte PPR sunt cele mai pupulare si se regasesc in majoritatea locuintelor.

Sunt preferate atat datorita faptului ca au pretul accesibil pentru fiecare buzunar, cat si datorita altor avantaje. Rezistenta la temperaturi ridicate, flexibilitatea si durata de viata de pana la 50 de ani sunt avantaje importante ale acestora. In plus, nu permit ca apa sa isi modifice compozitia chimica si nu permit acumularile. Datorita acestor motive, reprezinta cea mai populara alegere.

Conducte din plastic

Este posibil ca o proiectare instalatii sanitare sa cuprinda conducte si tevi din plastic in locul celor PPR. Acestea sunt de asemenea foarte accesibile la pret dar nu au o calitate tocmai ridicata. Durata de viata le este mai scurta decat a conductelor PPR, si permit aparitia fisurilor.

Aceste conducte nu rezista la temperaturi foarte inalte si presiuni foarte mari. Au totusi avantaje importante precum pretul, o foarte buna flexibilitate si nu in ultimul rand, rezistenta mare la coroziune.

Conductele multistrat (PEXAL)

Si aceste conducte sunt foarte des utilizate. Aceste conducte sunt formate din trei straturi (interior, intermediar si exterior). Stratul intermediar este din metal, in timp ce straturile interior si exterior sunt din plastic.

Stratul din mijloc asigura o foarte buna rigiditate impotriva presiunilor ridicate si a dilatatiei termice. In schimb, stratul exterior are rol protector.

Aceste conducte reprezinta solutia cea mai potrivita pentru a transporta apa rece si apa calda. Este folosit tipul de conducte multistrat si pentru circuitul de incalzire prin radiatoare sau prin pardoseala.

Conductele PEXAL sunt renumite datorita rezistentei crescute la coroziune dar si datorita conductivitatii termice reduse. Conductivitatea termica este mai mica in comparatie cu a cuprului. In acest fel pierderile de energie sunt mult mai mici.

Conducte din cupru

Ultimele conducte despre care vom discuta sunt cele din cupru. Si acestea pot fi incluse intr-o proiectare instalatii sanitare. Au o durata de viata mare, sunt foarte rezistente dar au si preturi pe masura.

In schimb sunt si foarte zgomotoase si mai putin flexibile precum cele din plastic sau PPR. Cu toate acestea, reprezinta o solutie ideala in foarte multe situatii.

Check Also

Lemn Vechi Mobilier Baruri

Lemn Vechi Mobilier Baruri

De ce opteaza managerii si administratorii pentru lemn vechi mobilier baruri? In calitate de administrator …